Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 20:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Αναγκαία μία συντονισμένη παγκόσμια συνεργασία για εμβόλια και ανάπτυξη

ΔΝΤ: Αναγκαία μία συντονισμένη παγκόσμια συνεργασία για εμβόλια και ανάπτυξη

Kεντρικοί τραπεζίτες και υπουργοί Οικονομικών κάλεσαν το ΔΝΤ να συντονίσει μία δυναμική παγκόσμια συνεργασία για την επαρκή πρόσβαση σε εμβόλια και για να περιοριστούν οι αποκλίσεις στην ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας, προειδοποιούντας ωστόσο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν σε δράση για να ενισχύσουν την προσφορά εμβολίων και ιατρικού εξοπλισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες, απομακρύνοντας τους χρηματοοικονομικούς περιορισμούς, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής του ΔΝΤ. 

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε ως προτεραιότητα τις δαπάνες για την υγεία και την προστασία των πιο ευάλωτων, μεταφέροντας την προσοχή μας από τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στην προώθηση της ανάπτυξης και στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης δημοσιονομικής βιωσιμότητας», είναι το βασικό μήνυμα του ανακοινωθέντος.  

Επίσης, η επιτροπή δεσμεύθηκε να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία μίας πιο ανθεκτικής και βιώσιμης οικονομίας, καθώς και τη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής με βάση τη Συμφωνία του Παρισιού. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News