Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 16:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Εξακολουθεί να θεωρεί την άνοδο του πληθωρισμού προσωρινή  

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να φτάσει στο 4% πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους

Λαγκάρντ: Εξακολουθεί να θεωρεί την άνοδο του πληθωρισμού προσωρινή  

Η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρώπη εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα φαινόμενο προσωρινό, διεμήνυσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διά στόματος της επικεφαλής της, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά την τοποθέτηση της τράπεζας. Παράλληλα, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η πρόσφατη άνοδος στις τιμές καταναλωτή ενσωματώνεται στους μισθούς.

Διαβάστε επίσης: CEO JP Morgan: Καμία ανησυχία για τον πληθωρισμό – «Έτσι είναι η ζωή»

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αυτή η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στη Διεθνή Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ. «Ο αντίκτυπος αυτών των παραγόντων θα πρέπει να ατονήσει από τους ετήσιους ρυθμούς μεταβολής των τιμών κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, περιορίζοντας τον πληθωρισμό σε ετήσια βάση», συμπλήρωσε. 

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών δευτερογενών επιπτώσεων μέσω των μισθών και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη εξακολουθούν να είναι υψηλές, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις προοπτικές του πληθωρισμού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: «Επί ποδός πολέμου» οι χρηματαγορές για αύξηση των επιτοκίων

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να φτάσει στο 4% πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ποσοστό διπλάσιο από τον στόχο της ΕΚΤ. Εντούτοις υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων, που προβλέπει ότι οι τιμές θα παραμείνουν πάνω από τον στόχο του 2% σε όλη τη διάρκεια του 2022. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News