Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wells Fargo: Η κερδοφορία ξεπέρασε τις προσδοκίες

Wells Fargo: Η κερδοφορία ξεπέρασε τις προσδοκίες

Καλύτερη των προσδοκιών ήταν η κερδοφορία της Wells Fargo το γ’ τρίμηνο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου, Charlie Scharf για αλλαγή στρατηγικής τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, τα έξοδα ήταν υψηλότερα από το προσδοκώμενο και τα δάνεια μειώθηκαν.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας εφτασαν τα 5,1 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η τράπεζα όφειλε να καταβάλει 250 εκατ. δολάρια σε σχέση με την τελευταία επιταγή από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, γεγονός που ανέβασε τα έξοδα σε υψηλότερα επίπεδα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα μικτά αποτελέσματα σημαίνουν πως η τράπεζα οφείλει να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερες δυσκολίες τους ερχόμενους μήνες. Προς το παρόν η Wells Fargo υπό την ηγεσία του Scharf, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, έχει προχωρήσει σε μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού και προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδά της, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία της. Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα έχει βρεθεί υπό το μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών πολλές φορές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας σκανδάλων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε στους 253.871 από 259.196 που είχε καταγράψει στο τέλος Ιουνίου.

«Τα σημαντικά ελαττώματα που υπήρχαν όταν έφτασα, πρέπει να παραμείνουν ως η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα είμαστε μία διαφορετική εταιρεία και οι λειτουργικές αλλαγές και οι μεταβολές κουλτούρας που έχουν πραγματοποιήσει μας επιτρέπουν να δουλεύουμε με σημαντικά περισσότερη πειθαρχία σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο Scharf κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News