Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 21:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Λουκέτο σε δύο ακόμη ενεργειακές

Βρετανία: Λουκέτο σε δύο ακόμη ενεργειακές

Συνολικά 11 ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν κλείσει στη Βρετανία, με την αρμόδια αρχή της χώρας Ofgem να ανακοινώνει σήμερα πως δύο ακόμη έκλεισαν λόγω των τιμών ενέργειας σε χονδρική που έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι δύο νέες εταριείες είναι η Pure Planet, στην οποία ο ενεργειακός κολοσσός BP έχει μερίδιο περίπου 24% και έχει περίπου 235.000 πελάτες, καθώς και η Colorado Energy με 15.000 πελάτες.

«Η ηλεκτροδότησή σας δεν θα διαταραχθεί και ο λογαριασμός σας θα προστατευθεί. Η Ofgem θα σας μετακινήσει σε νέο πάροχο, ο οποίος θα επικοινωνήσει μαζί σας σήμερα», δήλωσε η εταιρεία προς τους πελάτες της μέσω twitter.

«Στην περίπτωσή μας, παρότι αντισταθμίσαμε τους κινδύνους μέχρι την επόμενη άνοιξη και έχοντας την στήριξη της BP, η Pure Planet αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους και το ενδεχόμενο μεγάλων απωλειών συνεχίζοντας να λειτουργεί σε αυτή την αγορά», ανακοίνωσε η Pure Planet. 

Διαβάστε επίσης: Χιονοστιβάδα «λουκέτων» στις εταιρείες ηλεκτρισμού της Βρετανίας

«Δυστυχώς, αυτό οδήγησε την BP στην απόφαση να αποσύρει τη στήριξή της και δεν είμαστε πλέον σε θέση να συνεχίσουμε», πρόσθεσε η εταιρεία. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ανώτατο όριο για τις τιμές χονδρικής στη Βρετανία έχει αυξηθεί μεταξύ 12%-13% από την αρχή του μήνα, ενώ οι τιμές χονδρικής έχουν αυξηθεί περαιτέρω έκτοτε.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Kwasi Kwarteng, είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι περισσότερες ενεργειακές επιχειρήσεις ενδέχεται να κλείσουν. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής στήριξης στις δεινοπαθούσες εταιρείες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News