Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Λειτουργία 24/7 σε μεγάλες επιχειρήσεις – Να κλείσουν οι τρύπες στην εφοδιαστική αλυσίδα

ΗΠΑ: Λειτουργία 24/7 σε μεγάλες επιχειρήσεις – Να κλείσουν οι τρύπες στην εφοδιαστική αλυσίδα

Για παράταση των ωραρίων δεσμεύτηκαν τρεις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Πρόκειται για την Walmart, την UPS και την FedEx, οι οποίες σήμερα θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την ανάκαμψη της αμερικανικής, αλλά και της διεθνούς οικονομίας.

Οι τρεις εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν ένα 24ωρο μοντέλο σε επταήμερη βάση. Τα σχέδιά τους θα ανακοινωθούν λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με επικεφαλής επιχειρήσεων, στελέχη εταιρειών μεταφοράς και μέλη συνδικάτων για να συζητήσουν την κατάσταση των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων.

Απαιραίτητη η συμβολή του ιδιωτικού τομέα

«Η UPS και η FedEx μόνο διαχειρίστηκαν το 40% των αμερικανικών πακέτων σε όγκο το 2020. Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα λένε στην υπόλοιπη εφοδιαστική αλυσίδα: «πρέπει να κινηθείτε και εσείς. Ας ανεβάσουμε ταχύτητες», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης: Γιατί αδειάζουν τα ράφια με ρούχα στις ΗΠΑ;

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει τις εταιρείες μεταφοράς πακέτων, τις επιχειρήσεις φορτηγών και τα λιμάνια, προκειμένου να αυξήσουν τις παραδόσεις και να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση. Ορισμένες επιχειρήσεις αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εύρεση επαρκούς αριθμου εργαζομένων. Δυσκολίες υπήρξαν και στην εύρεση αποθηκευτικών χώρων κοντά στα λιμάνια.

«Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ουσιαστικά στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, επομένως χρειαζόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα να ανεβάσει ταχύτητες, προκειμένου να λυθούν αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν στους Financial Times.

Πηγή: Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News