Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 08:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Βαθύ «μαχαίρι» στην παραγωγή των iPhone 13

Έως και 10 εκατ. συσκευές λιγότερες λόγω ελλείψεων σε μικροτσίπ

Apple: Βαθύ «μαχαίρι» στην παραγωγή των iPhone 13

Σφυροκόπημα δέχονται το πρωί της Τετάρτης οι μετοχές ασιατικών προμηθευτών της Apple. Και τούτο γιατί ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα υποβαθμίσει δραστικά τον στόχο του για τη φετινή παραγωγή των iPhone 13. 

Συγκεκριμένα η Apple προειδοποίησε πως λόγω έλλειψης μικροεπεξεργαστών η παραγωγή του νέου μοντέλου του smartphone θα μειωθεί πιθανότατα κατά 10 εκατομμύρια συσκευές. 

Apple: Βαθύ «μαχαίρι» στην παραγωγή των iPhone 13-1

Η Japan Display, που αντλεί περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της από την Apple, καταγράφει πτώση της τάξης του 5,6% τη μεγαλύτερη εδώ και περισσότερο από δύο μήνες. Η κορεατική LG Innotek, που προμηθεύει την αμερικανική εταιρεία με εξαρτήματα για τα κινητά της, παρουσιάζει απώλειες 6,2%. Η ACC Technologies στο Χονγκ Κονγκ είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος και από την περασμένη Πέμπτη έχει χάσει περισσότερο από το 10% της αξίας της, καθώς και η ίδια προειδοποίησε για πλήγμα στα κέρδη της εξαιτίας σοβαρών, επίμονων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Ισχυρότατες πιέσεις δέχονται στις προσυνεδριακές, ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι αμερικανικές εταιρείες ημιαγωγώ, που συνεργάζονται με την Apple, από την Broadcom και την Texus Instruments έως τη Skyworks Solutions και τη Cirrus Logic. 

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην ASE Technology, η οποία αντλεί περί το 1/3 των εσόδων της από την Αpple. Η εταιρεία έχει διακόψει από τον Σεπτέμβριο την παραγωγή σε ένα εργοστάσιό της στην Κίνα, επικαλούμενη κυβερνητικούς περιορισμούς.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News