Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 21:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβύη: 10.000 δολάρια σε κάθε οικογένεια της χώρας

Λιβύη: 10.000 δολάρια σε κάθε οικογένεια της χώρας

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ενέκρινε σήμερα έναν νόμο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους περίπου 10.000 δολαρίων σε κάθε οικογένεια της χώρας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης, Abdul Hamid Dbeibah, είχε εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση νέων ζευγαριών, ενόψει των εκλογών στο τέλος του έτους.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση βοήθειας ύψους 50.000 δηναρίων (8.650 ευρώ) σε όλες τις οικογένειες. Δεν διευκρίνισε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ούτε το πότε θα αποδεσμευτούν τα χρήματα ή ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν οι οικογένειες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λιβύη έχει περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Δώρο Γάμου

Στην αρχή του προηγούμενου μήνα, η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει «δώρο γάμου» ύψους 40.000 δηναρίων (6.900 ευρώ) σε 25.000 ζευγάρια που θα παντρευτούν μέχρι τα τέλη του έτους. Τα ζευγάρια αυτά αποκλείστηκαν από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος που θα ενέκρινε το κοινοβούλιο.

Η μεταβατική κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του έτους με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα στις προεδρικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS