Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 21:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus: Παραγγελία για ένα αεροπλάνο τον Σεπτέβριο – Παρέδωσε 40

Airbus: Παραγγελία για ένα αεροπλάνο τον Σεπτέβριο – Παρέδωσε 40

Παραγγελία για μόλις ένα αεροσκάφος είχε η Airbus τον Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε δυσκολίες στις παραδόσεις αεροπλάνων λόγω των ελλείψεων που σημειώθηκαν στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις ένα μήνα πριν, η Airbus κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό παραγγελιών από την επέλαση της πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δεν υπήρξε καμία ακύρωση τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η συμφωνία της εταιρείας με τον νέο αερομεταφορέα της Ιταλίας, την Trasporto Aereo, για 28 αεροσκάφη, δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη τελειοποιήσει τους όρους.

Διαβάστε επίσης: ITA: Αγορά 28 αεροσκαφών από την Airbus

Η ευρωπαϊκή Airbus παρέδωσε 40 αεροσκάφη τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου παράδοσης 600 αεροπλάνων μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, μόλις τα 30 από αυτά ήταν παραγγελίες για τα A320 με στενό σώμα, ενώ η εταιρεία είχε προγραμματίσει την κατασκευή 40 ανά μήνα.

To χάσμα μεταξύ προβλέψεων και παραδόσεων «προμηνύει έναν πιο αδύναμο χειμώνα, καθώς η ανάκαμψη του παγκόσμιου κλάδου αεροπορίας επιβραδύνεται το δ’ τρίμηνο και το α’ τρίμηνο» του 2022, δήλωσε ο George Ferguson του Bloomberg Intelligence. «Οι αεροπορικές φάνηκαν περισσότερο διατεθειμένες να παραλάβουν αεροσκάφη πριν από την ανάκαμψη του καλοκαιριού και έγιναν επιφυλακτικές αφότου η επιχειρηματική ζήτηση επέστρεψε πιο αργά από το προσδοκώμενο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News