Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 17:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Διασφάλισε την εισροή CΟ2 στις επιχειρήσεις

Βρετανία: Διασφάλισε την εισροή CΟ2 στις επιχειρήσεις

Συμφωνία για να συνεχίσουν να παρέχουν διοξείδιο του άνθρακα στη βιομηχανία τοφίμων και ποτών πραγματοποίησαν οι βρετανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο. Οι ελλείψεις διοξειδίου του άνθρακα είχαν αρχίσει να γίνονται έκδηλες τον περασμένο μήνα, όταν η βρετανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παράσχει πακέτα διάσωσης στην εταιρεία CF Fertilisers, η οποία συνεισφέρει το 60% των αναγκών της Βρετανίας σε διοξείδιο του άνθρακα.

Το βρετανικό υπουργείο επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανικής στρατηγικής, ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας τελετυαίας στιγμής, με την οποία θα αντικαταστήσει το πακέτο διάσωσης των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη αλήθεια για το CO2: Να γιατί αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

Ειδικότερα, το υπουργείο δήλωσε ότι οι πελάτες της CF Fertilisers συμφώνησαν να πληρώσουν μία σταθερή τιμή για το διοξείδιο του άνθρακα τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Όπως επεσήμανε το υπουργείο, η κίνηση αυτή καταδεικνύει τη σημασία του διοξειδίου του άνθρακα όχι μόνο στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αλλά και σε περαιτέρω κλάδους, όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία της πυρηνικής και στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, προκειμένου να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η συμφωνία για καταβολή σταθερής τιμής, ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Kwasi Kwarteng, εξαίρεσε την CF Fertilisers από το δίκειο του ανταγωνισμού. Με την απόφαση αυτή έδωσε στην εταιρεία «μία ανακούφιση, ώστε να συμφωνήσει σε μία μακροπρόθεσμη, πιο βιώσιμη λύση», όπως δήλωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News