Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 13:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τρεις νικητές του Νόμπελ Οικονομίας για το 2021

Οι τρεις νικητές του Νόμπελ Οικονομίας για το 2021

Οι David Card, Joshua D. Angrist και Guido W. Imbens είναι οι μεγάλοι νικητές του φετινού Νόμπελ Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η σουηδική ακαδημία.

Οι τρεις οικονομολόγοι θα μοιραστούν το ποσό των 10 εκατ. σουηδικών κορόνων (1,14 εκατ. δολαρίων).

Ο Καναδός David Card διακρίθηκε για την «εμπειρική συνεισφορά στα εργασιακά οικονομικά», ενώ οι Αμερικανοί Joshua D. Angrist – Guido W. Imbens για τη «μεθοδική συνεισφορά στην ανάλυση της σχέσης αίτιου – αιτιατού».   

Το περσινό Νόμπελ Οικονομίας είχε απονεμηθεί στους Αμερικανούς Paul Milgrom και Robert Wilson, οι οποίοι έδειξαν πώς να καταστούν αποδοτικότερες οι δημοπρασίες.

Τα βραβεία Νόμπελ ξεκίνησαν ως θεσμός το 1969, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες προσωπικότητες στην παγκόσμια ειρήνη, την επιστήμη και τη λογοτεχνία. 

Όσον αφορά τα φετινά βραβεία, οι δημοσιογράφοι Maria Ressa και Dmitry Muratov κέρδισαν το Νόμπελ Ειρήνης, οι David Julius και Ardem Patapoutia το Νόμπελ Ιατρικής, οι Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann και Giorgio Parisi το Νόμπελ Φυσικής, οι Benjamin List και David MacMillan το Νόμπελ Χημείας και ο Abdulrazak Gurnah το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News