Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 19:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Samsung: Εμπόδια στη μελλοντική της κερδοφορία

Samsung: Εμπόδια στη μελλοντική της κερδοφορία

Οι πωλήσεις – ρεκόρ και οι ενισχυμένες τιμές των ημιαγωγών θα οδηγήσουν την κερδοφορία της Samsung στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας για το γ΄τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 13,2 δισ. δολάρια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, 28% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. 

Ωστόσο, οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν πως τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung, η οποία και είναι η μεγαλύτερη παραγωγός καρτών μνήμης, smartphone και οθονών, θα είναι λιγότερο αισιόδοξα στους επόμενους μήνες. Η επικείμενη υποχώρηση θα οφείλεται εν μέρει στην επιστροφή του κόσμου στην κανονικότητα μετά τα lockdowns, που θα οδηγήσει σε περιορισμένη ζήτηση για ηλεκτρονικά.

Χαμηλότερη ζήτηση για ηλεκτρονικά

Όσο επιστρέφουμε στην περίοδο όπου ο κόσμος ζει «μαζί με τον ιό», και με περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν στην κανονικότητα, η ζήτηση για ηλεκτρονικά, όπως λάπτοπ και τηλεοράσεις υποχωρεί», δήλωσε ο Kim Young-woo, αναλυτής στην SK Securities. «η άνοδος του πληθωρισμού θα ανεβάσει επίσης τα κόστη παραγωγής τους, που κατά συνέπεια θα επιβαρύνει τη ζήτηση».

Επιπλέον, η παγκόσμια έλλειψη των ημιαγωγών ενίσχυσε την κερδοφορία της Samsung, η οποία ανακοίνωσε προ ημερών την ανέγερση εργοστασίου στις ΗΠΑ ειδικά για την κατασκευή ημιαγωγών. Ωστόσο, φαίνεται πως η σχετική διεθνής αγορά θα επιστρέψει μέσα στο επόμενο έτος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η μετοχή της Samsung έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τον Ιανουάριο, όταν είχαν κορυφωθεί οι ανησυχίες στη βιομηχανία ημιαγωγών σχετικά με το ενδεχόμενο παρατεταμένου κύκλου ελλείψεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News