Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 14:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάκερς χτύπησαν το Twitch της Amazon – Τι βγήκε στο φως

Χάκερς χτύπησαν το Twitch της Amazon – Τι βγήκε στο φως

Χάκερς χτύπησαν το Twitch, την άκρως δημοφιλή υπηρεσία streaming βιντεοπαιχνιδιών και μουσικής της Amazon. Το αποτέλσμα ήταν μεγάλη διαρροή δεδομένων, η οποία και προκαλεί πονοκέφαλο στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος. 

Σύμφωνα με το Business Insider στα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο αυθεντικός κώδικας του Twitch πληροφορίες για τις πληρωμές των δημιουργών των δημοφιλέστερων streams, αλλά και το σχέδιο ενός νέου online καταστήματος βιντεοπαιχνιδιών που δεν είχε ανακοινώσει η Amazon. Δεδομένα 125 GB από το χακάρισμα κυκλοφορούν μάλιστα στον πίνακα μηνυμάτων του 4chan.

Οι χάκερς, που ανέλαβαν την ευθύνη, υποστήριξαν σε ανάρτησή τους ότι στόχος τους ήταν να προωθήσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά online βιντεοπαιχνιδιών, ενώ εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση στην κοινότητα του Twitch, την οποία και χαρακτήρισαν «τοξική» και «αηδιαστική». Απέφυγαν να διευκρινίσουν εάν στα δεδομένα που υπεκλάπησαν περιλαμβάνονταν δεδομένα χρηστών. Ειδικοί ασφαλείας πάντως επισημαίνουν ότι καλό θα ήταν οι χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News