Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 11:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: «Παγώνει» νέα προϊόντα για να εξετάσει τον αντίκτυπό τους

Facebook: «Παγώνει» νέα προϊόντα για να εξετάσει τον αντίκτυπό τους

To Facebook «παγώνει» για λίγο την παρουσίαση νέων προϊόντων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακροάσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τις αλλαγές στον αλγόριθμό του και πώς αυτές «έθρεψαν» αντί να περιορίσουν το τοξικό και διχαστικό περιεχόμενο. Τα όσα αποκάλυψε η Φράνσις Χόγκεν, πρώην στέλεχος του Facebook και πληροφοριοδότρια της Wall Street Journal, έχουν θέσει εκ νέου στο στόχαστρο της κριτικής τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τη δημοφιλέστατη πλατφόρμα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της εταιρείας, θα καθυστερήσει τόσο η παρουσίαση προϊόντων που είναι έτοιμα, ενώ θα παγώσουν οι εργασίες σε κάποια που ήταν ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, προκειμένου να γίνουν έρευνες για τον πιθανό αντίκτυπό τους στους χρήστες και ειδικά σε εφήβους και παιδιά. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ζάκερμπεργκ ανέφερε ότι έχει ζητήσει από όλα τα κορυφαία στελέχη να εξετάσουν εις βάθος τη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα και δεσμεύθηκε να συενχιστεί η έρευνα για τα προϊόντα της εταιρείας. «Έχω περάσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος τι είδους εμπειρίες θέλω να έχουν τα παιδιά μου και οι άλλοι όταν είναι online και είναι πολύ σημαντικό για εμένα να διασφαλίζω ότι όλα όσα χτίζουμε είναι ασφαλή και καλά για τα παιδιά» έγραψε. 

Facebook: «Παγώνει» νέα προϊόντα για να εξετάσει τον αντίκτυπό τους-1

H Χόγκεν εν τω μεταξύ στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα ανέφεραν εσωτερικά έγγραφα για τον αρνητικό αντίκτυπο του Facebook και του Instagram σε νέους και όχι μόνο και κάλεσε τους νομοθέτες να υιοθετήσουν πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, αν και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι απαιτείται η «διάσπαση» της εταιρείας. Τα περισσότερα από τα όσα είπε είχαν ήδη δημοσιευθεί στο πλαίσιο των Facebook Files της WSJ, στη βάση πληροφοριών που η ίδια είχε διοχετεύσει στην εφημερίδα. 

Ο Ζάκερμπεργκ σχολίασε πως τα ρεπορτάζ της WSJ σκιαγραφούν μία «εσφαλμένη εικόνα» του Facebook και των προτεραιοτήτων του. Η εφημερίδα επιμένει στην ακρίβεια των ρεπορτάζ της. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News