Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 19:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GM: Θέλει να γίνει μια δεύτερη… Tesla

Στόχος η πλήρης υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης έως το 2035

GM: Θέλει να γίνει μια δεύτερη… Tesla

Να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα έως το τέλος της δεκαετίας επιδιώκει η General Motors, η οποία επιθυμεί να καταστεί μια δεύτερη «Tesla», υιοθετώντας το μοντέλο της πλήρους ηλεκτροκίνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έθεσε ως στόχο την επίτευξη ετήσιων εσόδων 280 δισ. δολαρίων έως το 2030, ο οποίος θα υλοποιηθεί μέσω της ηλεκτροκίνησης και της επέκτασης των δραστηριοτήτων της.  

Τα περσινά έσοδα της GM έφθασαν στα 122,5 δισ. δολάρια και ήταν μειωμένα κατά 10,8% σε σχέση με το 2019, κάτι το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στην πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των εργοστασίων, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.  

Οι σημερινές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης της διοίκησης με τους επενδυτές, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι τελευταίοι ότι η εταιρεία μοιάζει περισσότερο στις τεχνολογικές start-up, τύπου Tesla.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Έλον Μασκ κυμαίνεται σε 750 δισ. δολάρια ενώ η αντίστοιχη της GM σε μόλις 79 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπάρχει σχέδιο άμεσης επέκτασης (έως το 2023) της ηλεκτροκίνησης, με τουλάχιστον το 50% των εργοστασίων σε Βόρεια Αμερική και Κίνα να στρέφεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. 

Αυτή την στιγμή, πάντως, μόλις δύο μονάδες είναι ικανές να παράξουν ηλεκτρικά οχήματα.  

Για αυτό τον λόγο, προγραμματίζονται επενδύσεις 35 δισ. δολαρίων τόσο στην ηλεκτροκίνηση όσο και στην αυτόνομη οδήγηση, ένα σχέδιο το οποίο έχει ορίζοντα το 2035, όταν και ο στόλος της GM θα είναι πλήρως ηλεκτρικός.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News