Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: Αύξησε το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ συχνά δέχονται πιέσεις να αυξήσουν τους μισθούς

BofA: Αύξησε το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ

Την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στις ΗΠΑ κατά ένα δολάριο στα 21 δολάρια την ώρα, ανακοίνωσε η Bank of America (BofA), στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 25 δολάρια έως το 2025. 

Η αμερικανική τράπεζα τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε σχέδια για να ανεβάσει το επίπεδο των μισθών για τους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών αμερικανικών εταιρειών οι οποίες περισσότερο από ένα χρόνο μετά την πανδημία και με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης να έχουν λήξει, προτίθενται να πληρώσουν καλύτερα τους εργαζόμενους τους. Κι αυτό γιατί εν μέσω της πανδημίας ανορθώθηκαν φωνές για το αν οι εργαζόμενοι αμείβονται ικανοποιητικά.

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ συχνά δέχονται πιέσεις να αυξήσουν τους μισθούς και πολλές φορές οι πιέσεις αυτές προέρχονται από τον πολιτικό χώρο. Συνήθως αν μια μεγάλη εταιρεία αυξήσει τους μισθούς, ακολουθούν και οι ανταγωνίστριές της, θεωρώντας ότι αν δεν το κάνουν δεν θα είναι καλό για τη δημόσια εικόνα τους. 

Από την άλλη, ο στόχος των 25 δολαρίων την ώρα είναι το υψηλότερο κατώτατο ωρομίσθιο για αμερικανική τράπεζα, με τη BofA τα τελευταία τέσσερα χρόνια να έχει αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο από τα 15 δολάρια στα 20 δολάρια. 

Παρόμοιες κινήσεις έχουν κάνει ή σχεδιάζουν εταιρείες όπως οι Walmart, Starbucks, Amazon και CVS Health. Υπενθυμίζεται ότι το κατώτατο ωρομίσθιο που προβλέπεται από την κυβέρνηση είναι στα 7,25 δολάρια, το οποίο έχει καθοριστεί περισσότερο από μια δεκαετία πριν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News