Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nvidia: Εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών 

Tα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε smartphone του πλανήτη και σε εκατομμύρια άλλες συσκευές

Nvidia: Εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών 

Μια σειρά από παραχωρήσεις κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Nvidia στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τον ανταγωνισμό, αναφορικά με την εξαγορά της βρετανικής κατασκευάστριας ημιαγωγών, Arm.

Η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί να επιταχύνει την απόκτηση της Arm αντί του ποσού των 54 δισ. δολαρίων, καθώς τα προβλήματα από την έλλειψη στους ημιαγωγούς έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και έχει δημιουργήσει προβλήματα ειδικότερα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έγκεινται στο αν η Arm θα παραμείνει αυτάρκης ως εταιρεία, σχετικά με την παραχώρηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε εταιρείες που είναι ανταγωνιστικές προς την Nvidia.
Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τι είδους παραχωρήσεις είναι αυτές που προσφέρει η Nvidia, όμως έκανε γνωστό ότι η της απόφαση θα ανακοινωθεί στις 27 Οκτωβρίου. 

Βάσει του ευρωπαϊκού πρωτοκόλλου, η Κομισιόν θα προχωρήσει σε ακροαματική διαδικασία με ανταγωνιστές και πελάτες των δύο εταιρειών, πριν αποφασίσει αν θα δεχθεί τις απαιτήσεις, θα απαιτήσει περισσότερες, ή θα αρχίσει έρευνα τετράμηνης διάρκειας. 

Η Nvidia από τη μεριά της έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει την αυτονομία της Arm ως μιας ανεξάρτητης εταιρείας προμηθεύτριας, στην προσπάθειά της να μετριάσει τις ανησυχίες που εκφράζουν πελάτες της δεύτερης, όπως οι Samsung και Apple. Από τη μεριά τους εταιρείες όπως οι Broadcom, MediaTek και Marvell έχουν ταχθεί υπέρ της εξαγοράς. 

Η βρετανική εταιρεία η οποία ανήκει στο ιαπωνικό όμιλο SoftBank είναι εκ των κορυφαίων στην αγορά των ημιαγωγών, καθώς τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε smartphone του πλανήτη και σε εκατομμύρια άλλες συσκευές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News