Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 20:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάκαμψη προμηνύεται στην αυτοκινητοβιομηχανία – Ιστορικά υψηλή ζήτηση ημιαγωγών

Ανάκαμψη προμηνύεται στην αυτοκινητοβιομηχανία – Ιστορικά υψηλή ζήτηση ημιαγωγών

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν παραγγείλει τόσους ημιαγωγούς, ώστε μπορούν να κατασκευάσουν ιστορικά υψηλό αριθμό οχημάτων, όταν αποκατασταθούν τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Εάν κοιτάξετε προσεκτικά την τρέχουσε ζήτηση….στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου έχουμε άψογη διαφάνεια στα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, οι παραγγελίες φαίνεται πως ανέρχονται περισσότερο στα 110 εκατ. έως 120 εκατ. αυτοκίνητα» ανά έτος, δήλωσε στους Financial Times ο Reinhard Ploss, διευθύνων σύβμουλος της Infineon, της μεγαλυτερης ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών.

Διαβάστε επίσης: Ημιαγωγοί: Η έλλειψη θα στοιχίσει 210 δισ. δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2018, όταν 95 εκατ. αυτοκίνητα και βαν παραδόθηκαν στα χέρια των καταναλωτών, σύμφωνα με τη Moody’s. Έκτοτε, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων έχει συρρικνωθεί, καθώς δέχθηκε ισχυρούς κραδασμούς από την οικονομική επιβράδυνση, την πανδημία, καθώς και την έλλειψη ημιαγωγών στη διεθνή αγορά που ακολούθησε.

Θετικά σημάδια

Η σοβαρή έλλειψη ημιαγωγών, αλλά και περαιτέρω εξαρτημάτων, που οδήγησε σε κλείσιμο πολλών εργοστασίων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής στα 77 εκατ. οχήματα για το 2021, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της AlixPartners. Πρόκειται γαι μείωση της τάξης των 8 εκατομμυρίων οχημάτων σε σχέση με την πρόβλεψη,στην οποία προέβη πριν την έναρξη των ελλείψεων στη διεθνή αγορά.

Ωστόσο, ο Ploss δήλωσε ότι το ύψος των παραγγελιών προμηνύει ανάκαμψη στην κατασκευή αυτοκινήτων μέσα στους επόμενους μήνες. «Υπάρχουν μερικές ενδείξεις, από τις οποίες συνάγουμε συμπεράσματα για ολόκληρη την αγορά. Εάν αυτοί οι αριθμοί που βλέπουμε είναι αντιπροσωπευτικοί, τότε η συνολική αγορά παραγγελιών θα αντιπροσωπεύει ζήτηση για αυτοκίνητα μεταξύ 110 εκατ. και 120 εκατ.», σημείωσε ο ίδιος στους Financial Times.

Πηγή: Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News