Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 15:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστάγκερ για Facebook: Χρειαζόμαστε περισσότερες εναλλακτικές

Η χθεσινή εξάωρη αναστολή της λειτουργίας στο Facebook, WhatsApp, Instagram και Messenger, επηρέασε 3,5 δισ. χρήστες

Βεστάγκερ για Facebook: Χρειαζόμαστε περισσότερες εναλλακτικές

Η εξάωρη διακοπή της λειτουργίας του Facebook και των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει υπό την ιδιοκτησία του, ανέδειξε την ανάγκη πώς χρειαζόμαστε περισσότερες εναλλακτικές, σημείωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για τον ανταγωνισμό. 

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υποστήριξε ότι το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός. 

«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές και επιλογές στην αγορά της τεχνολογίας και δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε λίγους πρωταγωνιστές όποιοι κι είναι, αυτός είναι ο στόχος του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA)» έγραψε.

Το προτεινόμενο αυτό νομοσχέδιο θέτει όρια στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, στη λογική να της εξαναγκάσουν να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός.

Πλέον επίκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν το προτεινόμενο νομοσχέδιο, πριν οι κανονισμοί τεθούν σε εφαρμογή. 

Η χθεσινή εξάωρη αναστολή της λειτουργίας στο Facebook, WhatsApp, Instagram και Messenger, επηρέασε 3,5 δισ. χρήστες των συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το μεγαλύτερο τέτοιο περιστατικό που έχει καταγραφεί από την εταιρεία καταγραφής στο διαδίκτυο, Downdetector.

Οι χρήστες μην έχοντας πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στράφηκαν σε άλλα social media, όπως το Twitter και το TikTok. Σύμφωνα με υπαλλήλους του Facebook, η διακοπή αυτή οφείλεται σε ένα εσωτερικό λάθος αναφορικά με το πώς η κυκλοφορία στο διαδίκτυο δρομολογείται στα συστήματά του. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News