Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 11:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: «Σταγόνα στον ωκεανό» – Αιτήθηκαν για βίζα 127 οδηγοί

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι χρειάζονται άμεσα 300 οδηγοί βυτιοφόρων

Βρετανία: «Σταγόνα στον ωκεανό» – Αιτήθηκαν για βίζα 127 οδηγοί

Ο αριθμός των 127 οδηγών βυτίvn μεταφοράς καυσίμων έχουν αιτηθεί για να αποκτήσουν προσωρινή βίζα εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αποκάλυψε σήμερα Τρίτη ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Ο αριθμός αυτός μοιάζει με «σταγόνα στον ωκεανό» στην ευρείας κλίμακας έλλειψη που παρατηρείται στους οδηγούς τόσο για τα συγκεκριμένα οχήματα όσο και γενικότερα για τα βαρέα οχήματα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανάγκη περί των 100.000 οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, ο Τζόνσον ανέφερε ότι την αρμόδια αρχή για τον κλάδο μεταφοράς εμπορευμάτων ζητήθηκε ο ακριβής αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους οδηγούς βυτιοφόρων και εκείνη έδωσε μόλις 127 ονόματα. 

Διαβάστε επίσης: Ο Τζόνσον φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας με φόντο τα κλειστά βενζινάδικα

«Κάτι που δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Η εφημερίδα Times από τη μεριά της δίνει μια πιο δυσοίωνη εκδοχή των πραγμάτων, αναφέροντας ότι οι αιτήσεις των ξένων οδηγών για βίζα είναι μόλις 27. 

Η βρετανική κυβέρνηση εν μέσω προειδοποιήσεων από τις εταιρείες καυσίμων και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ότι η έλλειψη που παρατηρείται στους οδηγούς θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις προμήθειες και στα αποθέματά τους, ανακοίνωσε ότι θα χαλαρώσει τους κανόνες μετοίκησης και εργασίας για 5.000 Ευρωπαίους οδηγούς. Στην ανακοίνωση αυτού του μέτρου έκανε λόγο 48970, ωστόσο κατά πως φαίνεται οι ενδιαφερόμενοι απέχουν αρκετά από τον στόχο της κυβέρνησης Τζόνσον. 

Για να αντιμετωπιστεί η κρίση από χθες έχουν επιστρατευθεί οι ένοπλες δυνάμεις, προκειμένουν να διανέμουν καύσιμα στα πρατήρια. 

Διαβάστε επίσης: Στη «μάχη» της βενζίνης 200 Βρετανοί στρατιώτες

Χθες, η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης δήλωσε ότι περί του 22% των πρατηρίων καυσίμων στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της χώρας ήταν ακόμα χωρίς καύσιμα. Από τη μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης, Γκόρντον Μπάλμερ, δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν από μία εβδομάδα έως 10 ημέρες για να επανέλθουν τα αποθέματα στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Την περασμένη εβδομάδα η έλλειψη οδηγών για βαρέα οχήματα προκάλεσε ελλείψεις στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν απίστευτες ουρές στα πρατήρια, ενώ πολλοί Βρετανοί αγόραζαν καύσιμα ακόμη και με μπουκάλια νερού.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News