Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 05:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία Facebook, Instagram, WhatsApp – Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ

Σε λειτουργία Facebook, Instagram, WhatsApp – Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, όπως επίσης η πλατφόρμα Instagram και η εφαρμογή WhatsApp, που επίσης του ανήκουν είναι εδώ και λίγες ώρες ξανά σε λειτουργία. Από χθες στις 19:00 ώρα Ελλάδος και για τουλάχιστον 6 ώρες δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στις τρεις υπηρεσίες μέσω web ή εφαρμογών κινητού τηλεφώνου. H αιτία; Προβληματικές ρυθμίσεις στους servers. 

Η Downdetector, η οποία παρακολουθεί τέτοιου τύπου «μπλακ άουτ», έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη αποτυχία που έχει δει ποτέ, με 10,6 εκατομμύρια αναφορές προβλημάτων ανά τον κόσμο. H τελευταία φορά που το Facebook είχε έρθει αντιμέτωπο με τέτοιας έκτασης πρόβλημα ήταν το 2019. 

Σε λειτουργία Facebook, Instagram, WhatsApp – Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ-1

Το Facebook κατέφυγε σε ανάρτηση στο… Twitter για να ζητήσει συγγνώμη από τους χρήστες που επηρεάστηκαν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των χρηστών προβλήματα αντιμετώπιζαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι του Facebook. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό δεν μπορούσαν να μπουν σε αίθουσες εργασίας και συσκέψεων, καθώς δεν λειτουργούσαν οι ηλεκτρονικές κάρτες πρόσβασης, άλλοι ανέφεραν προβλήματα με τη λήψη και αποστολή email και άλλοι είδαν τα εταιρικά τους κινητά να βγαίνουν εκτός λειτουργίας. 

Δεν ήταν κυβερνοεπίθεση

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Facebook απέκλειαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης, αφού όπως τόνιζαν ήταν απίθανο το να κατάφεραν χάκερς να χτυπήσουν ταυτόχρονα τόσες πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από εσφαλμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις των servers. Το πρόβλημα εξάλλου, όπως μεταδίδουν οι New York Times, λύθηκε τελικά με μία πλήρη επανεκκίνηση στους servers. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News