Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P Global: Ζητάει την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της HIS Markit

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού διερευνά επίσης τη συμφωνία

S&P Global: Ζητάει την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της HIS Markit

Την αντιμονοπωλιακή έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να εξασφαλίσει η εταιρεία παροχής δεδομένων και αναλύσεων S&P Global για την εξαγορά της IHS Markit ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση που διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, την περασμένη Παρασκευή, η S&P υπέβαλε εκ νέου την αίτησή της στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους παρέτειναν την προθεσμία για τη λήψη της τελικής απόφασης, από τις 8 Οκτωβρίου στις 22 του ίδιου μήνα.

Από τη μεριά της η Επιτροπή, βάσει της συνήθης πολιτικής της, θα ζητήσει να υπάρξει πληροφόρηση από τους ανταγωνιστές και τους πελάτες πριν αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την πρόταση, θα απαιτήσει περισσότερα στοιχεία γι αυτήν ή θα ξεκινήσει έρευνα διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Εν μέσω μια έντονης δραστηριότητας συγχωνεύσεων μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν δεδομένα και αναλύσεις για τις αγορές και τις επιχειρήσεις, τον περασμένο Νοέμβριο η S&P η εταιρεία που διαχειρίζεται τον δείκτη S&P 500 μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε τη συμφωνία με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού εταιρικού σχήματος. Οι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου επιδίδονται σε έναν αγώνα για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες για να προσελκύσουν τους μεγαλύτερους πελάτες και να επενδύσουν στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση των μηχανών.

Για να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία, η S&P κατέληξε σε συμφωνία τον Αύγουστο για την πώληση της υπηρεσίας τιμολόγησης πετρελαίου Oil Price Information Service (OPIS) και συναφών περιουσιακών στοιχείων στην News Corp, με την επιφύλαξη του κλεισίματος της συμφωνίας IHS Markit.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού διερευνά επίσης τη συμφωνία και η απόφασή της αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News