Business & Finance Κυριακή 3/10/2021, 22:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζόνσον: Είμαστε ακόμη στη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit

Τζόνσον: Είμαστε ακόμη στη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit

Η Βρετανία διέρχεται μία μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, στην οποία και οφείλονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα η έλλειψη οδηγών φορτηγών, η έλλειψη καυσίμων και η αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν επεσήμανε εάν η αναταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχιστεί και εάν θα επηρεάσει και την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων αργότερα μέσα στη μέρα αρκετά αισιόδοξος για τη βελτίωση της κατάστασης μέχρι τη χριστουγεννιάτικη περίοδο σε σχέση με πέρυσι.

To βάρος της πανδημίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, πρόκειται να ανακοινώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό σε μόλις τρεις εβδομάδες, ο Τζόνσον φάνηκε πως δεν έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι κάθετος στις αχρείαστες αυξήσεις στη φορολογία, αλλά παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία έχει χτυπήσει τη βρετανική οικονομία σαν «μετεωρίτης»

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε επι του θέματος ότι  «δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους φόρους, προφανώς και δεν θέλουμε, αλλά αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να είμαστε ανεύθυνοι απέναντι στα δημόσια οικονομικά» ζητήματα. Μάλιστα προσέθεσε ότι η πρόκληση της πανδημίας ήταν η μεγαλύτερη που είχε ποτέ αντιμετωπίσει σε οικονομικό επίπεδο η Βρετανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News