Business & Finance Σάββατο 2/10/2021, 17:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι καλύτερες αεροπορικές στον κόσμο – Οικονομικές και χαμηλού κόστους ψηλά στη λίστα

Οι καλύτερες αεροπορικές στον κόσμο – Οικονομικές και χαμηλού κόστους ψηλά στη λίστα

Μεταξύ των πέντε καλύτερων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως βρέθηκε η ιαπωνική εταιρεία, Japan Airlines, η οποία έλαβε εξαιρετικές βαθμολογίες σε σύνολο 13,4 εκατ. ταξιδιωτών για τις υπηρεσίες στη θέση economy. Η Japan Airlines αναδείχθηκε πέμπτη μεταξύ 456 αεροπορικών και βρίσκεται κοντά στην κορυφή της λίστας μαζί με τις Qatar Airlines, την Singapore Airlines, την ANA All Nippon Airways και την Emirates σύμφωνα με σχετική έρευνα της Skytrax.

Επίσης, πολύ ψηλά στην κατάταξη βρέθηκαν δύο εταιρείες χαμηλού κόστους, η AirAsia της Μαλαισίας και η αμερικανική Southwest Airlines. Για την πρώτη, οι ερωτηθέντες έδωσαν υψηλότατη βαθμολογία για τις υπηρεσίες Ιντερνετ κατά τη διάρκεια της πτήσεις, καθώς και για την παροχή πρίζας δίπλα στα καθίσματα. Η αμερικανική αεροπορική κατέλαβε υψηλή θέση χάρη στην άνεση των αεροπορικών καθισμάτων, την παροχή Ίντερνετ κατά την πτήση, καθώς και για τα σνακ και τα ποτά που προσφέρει στους επιβάτες σε μεγάλες πτήσεις.

Προνόμια

Συγκεκριμένα, όμως, όσον αφορά την Japan Airlines, οι πελάτες δήλωσαν πως οι θέσεις economy προσέφεραν την άνεση που θα περίμενε κανείς να βρει στις πρώτες θέσεις. Ειδικότερα, τα καθίσματα είναι πολύ πλατιά, ενώ υπάρχει άπλετος χώρος για τα πόδια, ιδίως σε σχέση με άλλους αερομεταφορείς. Ενδεικτικά, ο χώρος για τα πόδια είναι κατά περίπου 10 εκατοστά μεγαλύτερος σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς σε θέσεις economy, σύμφωνα με στοιχεία του NerdWallet.

Εκτός αυτού, οι πελάτες της Japan Airlines επιβεβαιώνουν ότι σε μεγάλες πτήσεις, όπως για παράδειγμα από το Τόκιο στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες ή το Λονδίνο, προσφέρεται μενού, το οποίο περιλαμβάνει τοπική ασιατική κουζίνα και ακριβά γεύματα. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας από αυτή την εβδομάδα, η εμπειρία που προσφέρεται με την Japan Airlines είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε «οι πελάτες σε όλες τις θέσεις να μπορούν να βιώσουν τις καλύτερες υπηρεσίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar που κατέκτησε την πρώτη θέση κρίνεται ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως για έκτο συναπτό έτος, σύμφωνα με την Skytrax.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News