Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 16:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolls-Royce: Θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2030

Rolls-Royce: Θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2030

Αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα στραφεί η Rolls-Royce μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Torsten Müller-Ötvös. Παράλληλα, ανακοίνωσε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Rolls-Royce, το Spectre, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2023.

«Με αυτό το νέο προϊόν θέτουμε τα θεμέλια για πλήρη μεταβολή προς τον ηλεκτρισμό ολόκληρου του φάσματος προϊόντων μας μέχρι το 2030», δήλωσε ο Müller-Ötvös και προσέθεσε πως «μέχρι τότε, η Rolls-Royce δεν θα δραστηριοποιείται πλέον στην παραγωγή ή την πώληση προϊόντων με μηχανές εσωτερικής καύσης».

Στη σχετική του ανάρτηση στο Linkedin, ο διευθύνων σύμβουλος της πολυτελούς μάρκας δήλωσε ότι πρόκειται για την έναρξη μίας νέας κληρονομιάς για την Rolls-Royce. «Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα εντελώς καινούργιο όνομα στο αυτοκίνητο αυτό. Ένα όνομα το οποίο είναι τόσο ισχυρό και ξυπνάει αναμνήσεις όπως και τα ονόματα που μας εξυπηρέτησαν εξαιρετικά τον τελευταίο αιώνα – όπως το Phantom, Ghost και Wraith. Είναι ένα όνομα το οποίο ταιριάζει απόλυτα το αιθέριο και έμπειρο περιβάλλον στο οποίο υφίστανται τα προϊόντα μας – ένα όνομα το οποίο κρατήσαμε ειδικά για αυτή τη στιγμή: Spectre (φάντασμα). Είναι το όνoμα που θα ωθήσει τις πιο προοδευτικές και ισχυρές γυναίκες και άνδρες σε ένα υπέροχο, ηλεκτρικό κόσμο».

Δεσμεύσεις για ηλεκτροκίνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι περαιτέρω αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας, όπως η Bentley της Volkswagen και η Land Rover της Jaguar έχουν ήδη δεσμευτεί για την αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η πρώτη μέχρι το 2030 και η δεύτερη μέχρι το 2025.

Όσον αφορά την BMW, μητρική της Rolls-Royce, δεν έχει δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις για τη διακοπή παραγωγής μηχανών εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, έχει δεσμευτεί για την παραγωγή κατά 50% πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Η Mini, επίσης θυγατρική της BMW ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο έτος ότι θα παράγει μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News