Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 22:47
ΚΟΣΜΟΣ

Η πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη διαθέτει μετοχές αξίας 5 δισ.δολαρίων

Η πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη διαθέτει μετοχές αξίας 5 δισ.δολαρίων

Η οικογένεια Γουόλτον, γνωστή από την ίδρυση τoυ αμερικανικού κολοσσού στον χώρο του λιανεμπορίου Walmart, «ρίχνει φως» στο μετοχικό της χαρτοφυλάκιο, αποκαλύπτοντας ότι διακρατούσε μετοχές αξίας 5 δισ.δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, μέσω μίας ελάχιστα γνωστής εταιρείας που βοηθά στις επενδύσεις της Walmart. 

Πρόκειται για ποσό αυξημένο συγκριτικά με τις μετοχές των 3,8 δισ.δολαρίων που διέθετε η οικογένεια στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ βασισμένα στην οικογενειακή επενδυτική εταιρεία WIT (Walton Investment Team). 

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων επενδύθηκαν σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία χαμηλού κόστους, όπως τα Vanguard FTSE Emerging Markets και Short-Term Treasury ETFs, όμως η οικογένεια αποκάλυψε ότι έχει μερίδια και σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων Apollo Global Management, Snowflake και κινεζική Pinduoduo. 

Η οικογένεια Γουόλτον είναι η πλουσιότερη στον κόσμο, με περιουσία αξίας 238 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με το δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Περίπου το ήμισυ της περιουσίας της συνδέεται με το μεγαλύτερο όμιλο λιανικής στον πλανήτη, τη Walmart, την εταιρεία που ιδρυσε ο Σαμ Γουόλτον το 1950. 

Η οικογένεια, η οποία κρατούσε κρυφές τις επενδύσεις για χρόνια, πώλησε μετοχές της στη Walmart αξίας 6,5 δισ.δολαρίων από τις αρχές του 2020. 

Τα μέλη της οικογένειας δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία τα τελευταία χρόνια να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις τους και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές τους. Ο Μπεν Γουόλτον, για παράδειγμα, ελέγχει τη Zoma Capital, εταιρεία επενδύσεων σε τομείς όπως ενέργεια και ύδρευση. 

 

Walmart Wealth

The Waltons have ranked as world’s richest family for four straight years

Source: Bloomberg Billionaires Index

 

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απαιτεί από τους επενδυτές που διαχειρίοζονται αμερικανικές μετοχές αξίας άνω των 100 εκατ.δολαρίων να δημοσιοποιούν το ενεργητικό τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News