Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 21:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανδημία ή κλιματική αλλαγή; Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ασφαλιστικές

Πανδημία ή κλιματική αλλαγή; Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ασφαλιστικές

Στην κορυφή της λίστας ανησυχιών για τις ασφαλιστικές εταιρείες επανέρχεται η κλιματική αλλαγή, έναντι της πανδημίας, καθώς αφενός έχει αρθεί μεγάλο μέρος των υγειονομικών περιορισμών σε πολλά μέρη του κόσμου, αφετέρου οι εκστρατείες εμβολιασμών συνεχίζονται κανονικά στις ανεπτυγμένες χώρες.

Μόλις σήμερα, ο γαλλικός όμιλος ασφαλίσεων AXA ανέδειξε την κλιματική αλλαγή ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την κοινωνία για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Η σχετική έκθεση παρουσίαζε ανάλογα ευρήματα με τις εκθέσεις των ετών 2019 και 2018, ωστόσο πέρυσι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας κινδύνων αναγράφονταν οι πανδημία και διάφορες ασθένειες.

«Η κλιματική αλλαγή επέστρεψε στην κορυφή της λίστας», επεσήμανε και ο διευθύνων σύμβουλος της AXA, Thomas Buberl. «Είναι καλά νέα, δεδομένου ότι πέρυσι ανησυχούσαμε ότι οι υγειονομικοί κίνδυνοι θα επικαλύψουν την κλιματική έκτακτη ανάγκη», συμπλήρωσε ο ίδιος κατά την παρουσίαση της έκθεσης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν συνεχώς περισσότερα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται πως θα αυξηθούν περαιτέρω. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τα ευρήματα της AXA λιγότερο από το ένα πέμπτο μεταξύ 3.500 επαγγελματιών σε 60 χώρες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης, θεωρεί ότι οι δημόσιες αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, ανάμεσα στους κορυφαίους κινδύνους συγκαταλάγονται και οι κυβερνοεπιθέσεις. Για φέτος, το 61% των ερωτηθέντων συμπεριέλαβε την κυβερνοασφάλεια στους πέντε σοβαρότερους κινδύνους, ενώ το 2018 το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 54%. Επίσης, η πανδημία έπεσε στην τρίτη θέση φέτος.

«Η πανδημία και το lockdown έχουν σίγουρα αναδείξει τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων και εμείς οι ασφαλιστικές έχουμε δει ότι αυτό ενέτεινε επίσης τους ψηφιακούς κινδύνους και τις κυβερνοεπιθέσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της AXA, Frederic de Courtois.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News