Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 16:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικά κίνητρα για να «παίξουν» οι Αμερικανοί στο χρηματιστήριο

Τι εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Φορολογικά κίνητρα για να «παίξουν» οι Αμερικανοί στο χρηματιστήριο

Φορολογικά κίνητρα ώστε τα νοικοκυριά να «παίξουν» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου CNBC. 

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει την καθιέρωση ενός αφορολόγητου ορίου για το εισόδημα των νοικοκυριών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα χρήματα θα επενδύονται στις μετοχές. 

Για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό έχει έσοδα έως 200.000 δολαρίων ετησίως και αποφασίσει να επενδύσει 10.000 δολάρια στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τότε το συγκεκριμένο ποσό θα είναι πλήρως αφορολόγητο. 

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, Larry Kudlow, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ίδιο σύστημα να εφαρμοστεί και στις επενδύσεις στην αγορά ομολόγων. 

Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης απέφυγαν να αποκλείσουν το οποιοδήποτε σενάριο. 

Σύμφωνα με έρευνα του Gallup, πάντως, το ποσοστό των Αμερικανών, οι οποίοι «παίζουν» στο Χρηματιστήριο της Wall Street έφθασε έως και το 63% το 2014. Ωστόσο, μετά την κρίση του 2008 – 2009, διολίσθησε στο 53%.  

Stock

Σήμερα, κυμαίνεται στο 56%, δηλαδή ένας στους δύο πολίτες των ΗΠΑ έχει μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ένα ποσοστό που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θέλει να ισχυροποιήσει περαιτέρω. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News