Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 12:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκρηξη 140% στα κέρδη για τα «τουβλάκια της πανδημίας»

Έκρηξη 140% στα κέρδη για τα «τουβλάκια της πανδημίας»

Η «αγάπη» των καταναλωτών για τα lego συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και στο α’ εξάμηνο του 2021, όταν τα κέρδη της δανέζικης παιχνιδοβιομηχανίας εκτινάχθηκαν κατά 140% και έφθασαν τα 6,3 δισ. κορόνες (990 εκατ. δολάρια). 

Εξάλλου, όπως μαρτυρούν τα διαθέσιμα στοιχεία, οι οικογένειες εξακολουθούν να δαπανούν ολοένα και περισσότερα χρήματα για καταναλωτικά αγαθά, με στόχο την κατ’ οίκον διασκέδαση και ψυχαγωγία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν ήταν τυχαίο ότι, κατά τη διάρκεια του 2020, η Lego ήταν μία από τις μεγάλες «νικήτριες» της χρονιάς, σημειώνοντας ρεκόρ κερδών και πωλήσεων. 

Όμως, η εν λόγω τάση συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2021, παρότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν λιγότερα σε σχέση με το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, η ανοδική τάση της καταναλωτικής ζήτησης θα διατηρηθεί και το β’ εξάμηνο. 

Η Lego ελέγχεται από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Kjeld Kirk Kristiansen, ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg είναι ο τρίτος πλουσιότερος Δανός, με συνολική περιουσία 6,75 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News