Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 17:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Οδηγός επιβίωσης μετά την πανδημία

JP Morgan: Οδηγός επιβίωσης μετά την πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι οικονομικές της συνέπειες είναι τα θέματα τα οποία αναπόφευκτα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του επερχόμενου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και τα ζητήματα για τα οποία θα κληθεί να βρει λύσεις η κυβέρνησή του. 

Στο πλαίσιο αυτό η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan συνέταξε μία επιστολή, με την οποία επισείει την προσοχή στον Δημοκρατικό νεοκλεγμένο πρόεδρο αναφορικά στα σημεία που πρέπει να εστιάσει, ούτως ώστε να αποφευχθεί η οικονομική «μιζέρια» στον μετά τον κορωνοϊό κόσμο και να μειωθεί η οικονομική ανισότητα.   

Ως πρώτη προτεραιότητα οι οικονομολόγοι της τράπεζας θέτουν την συμφωνία για ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, προσανατολισμένο στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και στην επέκταση των επιδομάτων για τους άνεργους, σύμφωνα με το έγγραφο που τέθηκε υπόψιν του CNBC. 

Σε ένα άλλο σημείο που εστιάζονται οι οικονομολόγοι της τράπεζας είναι η ενίσχυση των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών (αυτών που δύνανται να κρατούν στην άκρη χρήματα). 

Η τράπεζα προτείνει τρόπους, όπως αλλαγές στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς με τις οποίες θα εξασφαλίζονται κάποια ποσά ως αποταμιεύσεις ασφαλείας, αλλά και τη θέσπιση των αποκαλούμενων «baby bonds», μία πρόταση για ομόλογα τα οποία θα αγοράζονται όταν γεννιούνται τα παιδιά μιας οικογένειας και θα αποπληρώνονται όταν ενηλικιώνονται και βρίσκονται σε ηλικία σπουδών. 

Η τράπεζα επίσης στηρίζει την αύξηση του ορίου φορολογικής πίστωσης για τους χαμηλόμισθους, όπως επίσης και να χαλαρώσουν οι νομικοί περιορισμοί για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας όσοι έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. 

Όπως αναφέρει το CNBC για την JP Morgan ζωτικής σημασία είναι το έγγραφο με τις προτάσεις της να φθάσει σε εκείνους του αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι οποίοι αφενός είναι διατεθειμένοι να ακούσουν. αφετέρου θα βρίσκονται στις θέσεις εκείνες που μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική πολιτική του νέου προέδρου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News