Business & Finance Κυριακή 26/09/2021, 18:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πελόζι (ΗΠΑ): Εγκρίνεται το νομοσχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές

Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία στις 10 Αυγούστου

Πελόζι (ΗΠΑ): Εγκρίνεται το νομοσχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές

Την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων θα περάσει αυτήν την εβδομάδα, εξέφρασε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, ωστόσο όπως είπε μπορεί η κατάθεσή του να μην γίνει αύριο Δευτέρα, όπως είχε δεσμευθεί προηγουμένως.

Σε συνέντευξή της στον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC, επισήμανε ότι ενδεχομένως το ύψος του μεγαλύτερου νομοσχεδίου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο περιλαμβάνει κοινωνικές δαπάνες, μπορεί να είναι μικρότερο.

«Επιτρέψτε μου να πω ότι θα περάσουμε το νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε, αναφερόμενη στο μικρότερο από τα δύο νομοσχέδια, το οποίο προορίζεται για τη χρηματοδότηση έργων για δρόμους, γέφυρες, αεροδρόμια, σχολεία και άλλα. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία στις 10 Αυγούστου.

Ωστόσο η Πελόζι επισήμανε ότι ενδέχεται να μην κατατεθεί αύριο Δευτέρα, το οποίο ήταν το χρονοδιάγραμμα που είπε σε δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή. «Δεν φέρνω ποτέ ένα νομοσχέδιο που δεν έχει τις απαιτούμενες ψήφους», τόνισε.

Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συναινέσουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των νομοσχεδίων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της οικονομικής ατζέντας του Μπάιντεν. Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί διαφωνούν με τα πιο προοδευτικά μέλη του κόμματος για το ύψος του μεγαλύτερου νομοσχεδίου.

Μερίδα των προοδευτικών βουλευτών επιμένει ότι αυτό για τις υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων πρέπει να περιμένει, έως ότου το μεγαλύτερο των 3,5 τρισ. δολαρίων είναι έτοιμο. Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί θέλουν το νομοσχέδιο για τις υποδομές να περάσει ανεξάρτητα από την πρόοδο του μεγαλύτερου.

Το μεγαλύτερο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης σε παιδιά και ηλικιωμένους και για τη χρηματοδότηση μέτρων που αποσκοπούν στη δραστική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών αερίου που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή.

Ερωτηθείσα εάν το τελικό ποσό σε αυτό το πακέτο στήριξης μπορεί να είναι μικρότερο, απάντησε: «Αυτό φαίνεται αυτονόητο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News