Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 15:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κορωνοϊός «προσγειώνει» και την Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού

Ο κορωνοϊός «προσγειώνει» και την Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού

Θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού(Paris Air Show) που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021. Η αβεβαιότητα λόγω Covid-19 ανάγκασε τους διοργανωτές να ανακοινώσουν τη ματαίωσή της.

Τα χρήματα θα επιστραφούν σε όλους τους εκθέτες και η έκθεση -που διεξάγεται ανά δύο χρόνια- θα πραγματοποιηθεί το 2023, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Ένωση Αεροπορικής Βιομηχανίας. Το Paris Air Show, που διοργανώνεται στο Λε Μπουρζέ, έξω από το Παρίσι, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας. Συνήθως, στο πλαίσιο του Air Show οι αεροπορικές ανακοινώνουν μεγάλες παραγγελίες αεροσκαφών και οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα.

Όμως η πανδημία έχει καθηλώσει του αερομεταφορείς ανά τον κόσμο, υποχρεώνοντας μεγάλους κατασκευαστές όπως η Airbus και Boeing να περιορίσουν την παραγωγή και να καταργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι απώλειες του αεροπορικού κλάδου υπολογίζονται στα 157 δισ. δολάρια το 2020 και 2021, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΙΑΤΑ.

Στην Αεροπορική Έκθεση του 2019, Airbus και Boeing είχαν ανακοινώσει παραγγελίες ύψους 80 δισ. δολαρίων. Σε εκείνη την έκθεση, η Airbus είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A321XLR, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων παραγγελίες από τις British Airways, Indigo και Qantas Airways.

Η αντίστοιχη αεροπορική έκθεση που πραγματοποιείται στο Φάρνμπορο, νοτιοδυτικά του Λονδίνου αναβλήθηκε για φέτος και θα πραγματοποιηθεί το 2022.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News