Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 21:32
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Χάλυβας: Η πρώτη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής από τον Ιούλιο του 2020

Χάλυβας: Η πρώτη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής από τον Ιούλιο του 2020

Στα 156,8 εκατομμύρια τόνους μειώθηκε τον Αύγουστο η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Χάλυβα, παρουσιάζοντας την πρώτη μείωση από τον Ιούλιο του 2020.

Η παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, καθώς αξιωματούχοι στην κορυφαία παραγωγό, την Κίνα, προσπαθούν να περιορίσουν την προσφορά. Η παραγωγή στην Κίνα μειώθηκε κατά 13,2% στα 83,2 εκατομμύρια τόνους.

«Δεδομένου ότι οι αρχές στην Κίνα ενθαρρύνουν προληπτικά τη χαμηλότερη παραγωγή, είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες», ανέφερε σε σημείωμά της η Κάρολαϊν Μπέιν, επικεφαλής οικονομολόγος στην αγορά εμπορευμάτων στην Capital Economics.

«Ωστόσο, μένει να δούμε αν οι κινεζικές αρχές μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους, ειδικά εάν οι τιμές εκτοξευθούν στα ύψη ή αν αρχίσουν να παρατηρούνται ελλείψεις».

Στις αρχές του μηνός, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας είναι ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να συμπεριλάβει περισσότερες πόλεις στην φετινή εκστρατεία κατά της μόλυνσης του αέρα στις πόλεις, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να περιορίσει τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. 

Κάποιες άλλες χώρες ωστόσο είδαν την παραγωγή τους να αυξάνεται, καθώς η αύξηση των τιμών και η υψηλή ζήτηση ενίσχυσαν την κερδοφορία. Για παράδειγμα, η παραγωγή χάλυβα στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 22,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, στις ΗΠΑ κατά 26,8% και στην Ινδία κατά 8,2%.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία έχει επωφεληθεί από τις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές χάλυβα», πρόσθεσε η Μπέιν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News