Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 16:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

Στην αμερικανική αγορά εργασίας η βελτίωση της εικόνας της αργεί

ΗΠΑ: Αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, μια άνοδος στην οποία συνέβαλε ο αυξημένος αριθμός των αιτήσεων στην πολιτεία της Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 16.000, στις 351.000 αιτήσεις, από 335.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για υποχώρησή τους στις 320.000 αιτήσεις. 

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 24.221, ενώ σε αυτήν της Βιρτζίνια κατά 12.879 και ήταν με διαφορά οι δύο πολιτείες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη μεταβολή. Στον αντίποδα η μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στην πολιτεία της Λουιζιάνα, καθώς ανακάμπτει από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα. 

Στην αμερικανική αγορά εργασίας η βελτίωση της εικόνας της δεν έρχεται παρά το γεγονός ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου τα ομοσπονδιακά επιδόματα ανεργίας στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την πανδημία σταμάτησαν.

Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι δεν θα παρατείνει το εν λόγω μέτρο, ωστόσο υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε πολιτείας να χρησιμοποιήσεις τα κεφάλαια από τα κονδύλια για την πανδημία, προκειμένου να παρέχουν οικονομική βοήθεια στους ανέργους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News