Business & Finance Τετάρτη 22/09/2021, 13:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίζει και ο Τζον Πόλσον – Τι θα γίνει με την περιουσία των 4,7 δισ. δολαρίων

Μετά τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς

Χωρίζει και ο Τζον Πόλσον – Τι θα γίνει με την περιουσία των 4,7 δισ. δολαρίων

Ένα ακόμη διαζύγιο –μετά του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς– έρχεται να ταράξει τον κόσμο των δισεκατομμυριούχων, με τον Τζον Πόλσον να χωρίζει με τη σύζυγό του, Τζένη, μετά από 21 χρόνια γάμου. 

Ο 65χρονος σήμερα «γκουρού» των επιχειρήσεων, ο οποίος διαθέτει επενδύσεις και στην Ελλάδα (σε Πειραιώς και Alpha Bank), επικαλείται τις «αγεφύρωτες διαφορές» ως βασική αιτία της απόφασής του, ενώ ήδη έχει αναθέσει τις διαδικασίες του διαζυγίου σε δικηγόρο της Νέας Υόρκης. 

Αυτό βέβαια, που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το τι ακριβώς θα γίνει με την περιουσία του Αμερικανού, η οποία -σύμφωνα με το Bloomberg- ξεπερνάει τα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

«Ο Τζον συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου του. Επομένως, θα έχουμε ένα επικό, πανάκριβο διαζύγιο» δήλωσε ανώνυμη πηγή, μιλώντας στην ιστοσελίδα Page Six. 

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος έγινε ευρέως γνωστός χάρη στο μεγάλο σορτάρισμα στον κλάδο του real estate, ακριβώς πριν το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.  

«Δεν έχω βρει κάτι που να είναι τόσο ασύμμετρο  όσο εκείνο το trade. Ασύμμετρο σημαίνει ότι θα μπορούσες να χάσεις λίγα εάν βγεις χαμένος, αλλά να βγάλεις 100 φορές εάν βγεις κερδισμένος. Τα περισσότερα trades είναι συμμετρικά. Θα μπορούσες να βγάλεις πολλά, αλλά πρέπει να ρισκάρεις πολλά. Και εάν κάνεις λάθος, θα σε πονέσει» είχε δηλώσει πρόσφατα, ερωτηθείς για την απόφαση να «ποντάρει» στην κατάρρευση των ακινήτων.

Ένας χρόνος και 200 προτάσεις μέχρι να την πείσει 

Όσον αφορά την 50χρονη Τζένη, η ιστορία της μοιάζει με παραμύθι. Ήρθε στις ΗΠΑ από τη Ρουμανία ως πρόσφυγας, ζητώντας και λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο. 

Στην αρχή εργαζόταν ως σερβιτόρα σε καφετέρια. Και σε μία παράδοση καφέ, γνώρισε τον Τζον, ο οποίος την ερωτεύτηκε κατευθείαν. Λίγο καιρό αργότερα, την προσέλαβε ως βοηθό στις επιχειρήσεις του.  

Το 2000, παρά τη διαφορά των 15 ετών, αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. «Η Τζένη δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν αργεί να γυρίσει το βράδυ σε σπίτι. Για μένα είναι μια ανάσα δροσιάς» είχε αναφέρει παλαιότερα ο Πόλσον για την εν διαστάσει σύζυγό του.  

Φημολογείται δε, ότι μέχρι να την πείσει να γίνει γυναίκα του, χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες και 200 αποτυχημένες προτάσεις για δείπνο.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News