Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 21:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας

ΗΠΑ: 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας

Τη διοχέτευση 10 δισ. δολαρίων για την καταπολέμηση της πείνας στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο υποσχέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο Τζο Μπάιντεν σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους δεν είχαν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα φαγητού το 2020. Οι ΗΠΑ επομένως δεσμεύτηκαν για συνεργασία με τους εταίρους τους για την καταπολέμηση της έλλειψης τροφίμων στον κόσμο.

«Προς αυτό τον σκοπό, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν δέσμευση ύψους 10 δισ. δολαρίων για να τελειώσουν την πείνα και να επενδύσουν σε συστήματα φαγητού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα. Την Πέμπτη, ο ΟΗΕ πρόκειται να διοργανώσει μία συγκέντρωση για τα διατροφικά συστήματα, η οποία αναμένεται πως θα «προκαλέσει την μεταμόρφωση των συστημάτων διατροφής» μέσω μίας σειράς δεσμέυσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες το τμήμα διατροφής των Ηνωμένων Εθνών είχε επισημάνει ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την πρόσβαση σε φαγητό είχε αυξηθεί κατά 74% φέτος εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News