Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 20:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Συμφωνία για ενίσχυση της βιομηχανίας κρέατος – Πλήγματα από τις τιμές της ενέργειας

Βρετανία: Συμφωνία για ενίσχυση της βιομηχανίας κρέατος – Πλήγματα από τις τιμές της ενέργειας

Συμωνία για την επανεκίνηση παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα πραγματοποίησε η Βρετανία με την αμερικανική εταιρεία CF Industries λόγω της εκτόξευσης των τιμών αερίου, που την υποχρέωσαν να διακόψει τις δραστηριότητές της και συνεπώς απειλούσαν την διαθεσιμότητα κρέατος στη χώρα.

Οι εταιρείες επεξεργασίας κρέατος έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα διακόψουν την παραγωγή σε λίγες ημέρες, γεγονός που θα αφήσει το αποτύπωμά του στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, το διοξείδιο του άνθρακα χρεησιμοποιείται για την αναισθητοποίηση των ζώων πριν την σφαγή και τη διατήρηση της ποιότητας του κρέατος αφού φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Η CF Industries έχει δύο εργαστάσια στη Βόρεια Αγγλία και παράγει λίπασμα του οποίου συναφές προϊόν είναι το διοξείδιο του άνρθακα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στη μέρα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να επανεκκινήσει την παραγωγή, ενδεχομένως δίνοντας βήμα σε περισσότερα στελέχη της βαριάς βιομηχανίας, ώστε να ασκήσουν πίεση για λύσεις στις τιμές της ενέργειας.

Γενικά, η τιμή του αερίου έχει προκαλέσει ντόμικο χρεοκοπιών στη Βρετανία και έχει μόλις αρχίσει να προκαλέι κραδασμούς στην βιομηχανία τροφίμων, η οποία έχει ήδη δεχθεί πλήγματα από το Brexit και την έλλειψη μεταφορέων που επικρατούσε τους προηγούμενους μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News