Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 19:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: 13 δισ. δολάρια από το 2016 για την ενίσχυση της ασφάλειας

Facebook: 13 δισ. δολάρια από το 2016 για την ενίσχυση της ασφάλειας

Περισσότερα από 13 δισ. δολάρια έχει επενδύσει η Facebook για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας που έσπευσε να αντικρούσει δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τα «τρωτά σημεία» της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, η Facebook επεσήμανε ότι πλέον 40.000 υπάλληλοί της εργάζονται για την ασφάλεια της πλατφόρμας, ενώ περιν από πέντε χρόνια ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 10.000. Ο τεχνολογικός κολοσσός υποτίμησε την επίπτωση που έχει το Facebook στους χρήστες μικρής ηλικίας, ενώ ανεπαρκής ήταν η απάντησή του όσον αφορά την πιθανή χρήση της πλατφόρμας σε αναπτυσσόμενες χώρες για εμπορία ανθρώπων.

«Στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσαμε αρκετά νωρίς τις δυσκολίες της ασφάλειας και της προστασίας στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων. Ωστόσο, έχουμε αλλάξει άρδην αυτή την προσέγγιση», τόνισε η Facebook.

Συγκεκριμένα η εταιρεία τόνισε ότι χρησιμοποιεί λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για να μπλοκάρει 3 δισεκατομμύρια ψεύτικα προφίλ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία επίσης διέγραψε περισσότερους από 20 εκατ. ψευδείς αναρτήσεις σχετικά με το εμβόλιο και την Covid-10. Η Facebook επεσήμανε επίσης ότι πλέον διαγράφει 15 φορές περισσότερο περιεχόμενο, το οποίο παραβιάζει τους κανόνες σχετικά με τη ρητορική μίσους σε σχέση με το 2017. Αναφέρεται όχι μόνο στην Facebook, αλλά και στη θυγατρική της, το Instagram.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News