Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 18:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Σε πόσες ώρες δουλειάς μεταφράζεται η επιβίωση;

ΟΟΣΑ: Σε πόσες ώρες δουλειάς μεταφράζεται η επιβίωση;

Παρότι οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν καθορίσει το δικό τους όριο σχετικά με τον κατώτατο μισθό, σε ολόκληρη τη χώρα ο κατώτατος παραμένει ίδιος από τον Ιούλιο του 2009 στα 7,25 δολάρια. Κατά συνέπεια, οι Αμερικανοί που παίρνουν τον κατώτατο μισθό οφείλουν να εργάζονται περισσότερο, ώστε να μην βρίσκονται υπό το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με πρόσφατα σχετικά στοιχεία από τον ΟΟΣΑ, οι ανύπαντροι ενήλικες στις ΗΠΑ οφείλουν να εργάζονται 61 ώρες την εβδομάδα, προκειμένου να ξεπεράσουν το όριο της φτώχειας, το οποίο τίθεται κατά τον ΟΟΣΑ στο 50% του μέσυ διαθέσιμου εισοδήματος στη χώρα. Αντιθέτως, σε τετραμελείς οικογένειες (δύο γονείς και δύο παιδιά), οι δύο ενήλικες θα πρέπει να εργάζονται σε πλήρως ωράριο προκειμένου να μην πέσουν υπό το όριο της φτώχειας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στη Μάλτα και τη Λετονία, παρότι σε αυτές τις δύο χώρες, οι ανύπαντροι ενήλικες οφείλουν να ολοκληρώσουν ωράριο ελαφρώς μεγαλύτερο του οχταώρου, ώστε να ξεπεράσουν το όριο της φτώχειας. Στην κεντρική Ευρώπη, οι εργαζόμενοι στην Ολλανδία και την Ισπανία μπροούν να δουλέψουν τρεις ή τέσσερις ημέρες για να έχουν αποδοχές υψηλότερες από το μέσο εισόδημα των χωρών τους.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ έχει συζητηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία από το Center of Economic and Policy Research, εάν ο κατώτατος μισθός προσαρμοστεί στα επίπεδα της ανάπτυξης της παραγωγικότητας θα ανέλθει περίπου στα 26 δολάρια την ώρα.

ΟΟΣΑ: Σε πόσες ώρες δουλειάς μεταφράζεται η επιβίωση;-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News