Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 16:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Άνοδος των λιανικών πωλήσεων και των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

ΗΠΑ: Άνοδος των λιανικών πωλήσεων και των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ επιταχύνθηκαν αναπάντεχα τον Αύγουστο, καθώς οι αγορές των ειδών σχολείου ενόψει του ανοίγματός τους, όπως και επιδότηση παιδιών από την κυβέρνηση, έφεραν τους Αμερικανούς στα καταστήματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου οι λιανικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 0,7%, μετά από συρρίκνωση 1,8% τον Ιούλιο, επίδοση που αναθεωρήθηκε έναντι εκτίμησης για υποχώρηση κατά 1,1%. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο να υποχωρήσουν κατά 0,8%. 

Ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, έδειξε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς το πέρασμα του τυφώνα Άιντα εξανάγκασε τους εργοδότες να αποπέμψουν προσωπικό. 

Πιο συγκεκριμένα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000, στις 332.000, ελαφρώς υψηλότερα από τις 330.000 νέες αιτήσεις που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. 

Οι νέες αιτήσεις από την κορύφωση των 6,149 εκατ. στις αρχές Απριλίου του 2020, έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ωστόσο απέχουν ακόμη από τις 200.000 με 250.000 νέες αιτήσεις, επίπεδο που θεωρείται ότι η αγορά εργασίας είναι υγιής. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News