Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 19:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DoorDash: Μηνύει τον δήμο της Νέας Υόρκης και η μετοχή της ακολουθεί την ανιούσα

DoorDash: Μηνύει τον δήμο της Νέας Υόρκης και η μετοχή της ακολουθεί την ανιούσα

Κέρδη περί του 2,50% καταγράφει σήμερα Τετάρτη η μετοχή της εταιρείας υπηρεσιών παράδοσης γευμάτων κατ’ οίκον, DoorDash, μετά την κίνησή της να καταθέσει μήνυση κατά του δήμου της Νέας Υόρκης. Η μήνυση αφορά τον νόμο που απαιτεί από τις εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, να μοιράζονται περισσότερα δεδομένα των πελατών τους με τα συνεργαζόμενα εστιατόρια στις πλατφόρμες τους. 

Την απόφαση αυτή η DoorDash τη χαρακτήρισε ως «μια σοκαριστική και παρεμβατική εισβολή στην ιδιωτικότητα των καταναλωτών. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός δεν θέτει όρια στο πώς θα διαχειρισθούν τα εστιατόρια τα δεδομένα αυτά, πόσο μάλλον μέτρα για την προστασία τους. Τουναντίον θα δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ανταγωνιστικά από τα εστιατόρια τα μυστικά της εταιρείας. 

Ο δήμος της Νέας Υόρκης ενέκρινε μια σειρά από νομοσχέδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που περιορίζει σημαντικά το πεδίο δράσης των εταιρειών παράδοσης γευμάτων, όπως είναι η DoorDash η μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ με όρους κεφαλαιοποίησης η Uber Eats και η Just Eat Takeaway.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι τρεις εταιρείες κατέθεσαν μήνυση στον δήμο της Νέας Υόρκης, για την έγκριση νόμου ο οποίος περιορίζει μόνιμα τις χρεώσεις των εφαρμογών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα εστιατόρια. Η DoorDash και η Grubhub μητρική της Just Eat Takeaway, έχουν μηνύσει για τον ίδιο λόγο και τον δήμο του Σαν Φρανσίσκο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News