Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 16:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και στη Γαλλία

Για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

Εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και στη Γαλλία

Το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος καλούνται να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες προχωρούν στην υιοθέτηση έκτακτων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Μετά τις Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, έρχεται η σειρά της Γαλλίας να ανακοινώσει την παροχή κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος των πλέον ευάλωτων πολιτών.

Το εκπτωτικό voucher, σύμφωνα με το Παρίσι, θα αφορά περίπου 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι το ενεργειακό σοκ επηρεάζει το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου, η οποία αντιμετωπίζει ένα μπαράζ ανατιμήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο απορρέει από έναν συνδυασμό γεγονότων, με κυριότερο την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

Στην Ελλάδα, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί αναμένεται να αντιμετωπιστούν με μια επιδότηση, ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η οποία θα μεταφράζεται σε έκπτωση 9 ευρώ μηνιαίως, καλύπτοντας το 70% των καταναλωτών.

Πέραν της επιδότησης, η ΔΕΗ θα παρέχει επιπλέον εκπτώσεις στους καταναλωτές, κάτι το οποίο αναμένεται να περιορίσει σε μόλις 1 – 2 ευρώ τη μηνιαία επιβάρυνση των πελατών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News