Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 13:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεργασία στην ΕΚΤ έως τις αρχές του 2022

Τηλεργασία στην ΕΚΤ έως τις αρχές του 2022

Εξ αποστάσεως θα εργάζονται έως τουλάχιστον τις αρχές του 2022 οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ, εν μέσω των ανησυχητικών ενδείξεων για τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Η λύση είναι η εξ αποστάσεως εργασίας μέχρι και σήμερα, ενδεχομένως μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου. Και τότε το ξαναβλέπουμε» δήλωσε η Γαλλίδα οικονομολόγος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πάντως, η ΕΚΤ δεν είναι η μόνη, η οποία αναγκάζεται να καθυστερήσει την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ίδιο έπραξε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και πολλές τράπεζες στο Σίτι του Λονδίνου.

«Η απόφαση της ΕΚΤ ελήφθη με φόντο την εξέλιξη της πανδημικής κατάστασης. Όσοι βρίσκονται τώρα στα κτίρια της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, να έχουν αναρρώσει ή να έχουν υποβληθεί σε τεστ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, επικουρικά των όσων δήλωσε η Λαγκάρντ.

Αρκετές έρευνες, πάντως, δείχνουν ότι η ευρύτερη οικονομία πορεύεται σταθερά προς ένα υβριδικό καθεστώς απασχόλησης, το οποίο θα ενσωματώνει τόσο την τηλεργασία όσο και το γραφείο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News