Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 19:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)

Τα νέα της προϊόντα για τους επόμενους 12 μήνες παρουσίασε σήμερα η Apple, σε μια παρουσίαση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και από τις οποίες δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. 

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παρουσιάσει το νέο iPhone, το νέο Apple Watch, αλλά και τη νέα σειρά των ακουστικών AirPods. Ωστόσο η αμερικανική εταιρεία επεφύλλασε εκπλήξεις: παρουσίασε νέα σειρά iPads και όχι νέα ακουστικά. 

Να σημειωθεί ότι μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η περυσινή χρονιά, καθώς η παρουσίαση «έσπασε» σε δυο κομμάτια, ένα τον Σεπτέμβριο όπου παρουσίασε τα νέα iPads και Apple Watches, ένα τον Οκτώβριο όταν προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του iPhone 12. Η περυσινή επίσης παρουσίαση έγινε διαδικτυακά εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. 

Δείτε την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple:

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ, αφού εξήρε την πολιτεία της Καλιφόρνια, το «σπίτι» της Apple στις ΗΠΑ, προχώρησε σε μια σύντομη παρουσίαση του περιεχομένου της υπηρεσίας Apple TV+ για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

iPad

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα νέα προϊόντα με πρώτο να παρουσιάζεται το νέο iPad. Η νέα σειρά των iPad θα είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Α13 bionic για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας. Η καινούργια κάμερα 12ΜΡ εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες και στα βίντεο. Η νέα λειτουργία True Tone, κάνει το φόντο της φωτογραφίας να προσαρμόζεται στον φωτισμό του δωματίου. Επίσης θα έχει το καινούργιο λειτουργικό iOS 15 και ητιμή του έχει ορισθεί στα 299 δολάρια. 

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)-1

Η πρώτη έκπληξη έρχεται με την παρουσίαση της νέας σειράς iPad mini που θα είναι εξοπλισμένη με τον νέο επεξεργαστή Α15 bionic. Σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές η οθόνη μεγαλώνει από τις 7,9 ίντσες, στις 8,3, με δυνατότητα η οθόνη να δέχεται επεξεργασία από το Apple Pencil. Το νέο iPad mini 6 θα έχει υποδοχή USB C και θα συνδέεται στα δίκτυα 5G. Οι κάμερες μπροστά και πίσω θα είαι ανάλυσης 12 mega pixels. Η τιμή του θα είναι στα 499 δολάρια. Το νέο iPad mini θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα: άσπρο, μαύρο, πορτοκαλί, αγγλική λεβάντα και βαθύ μπορντό. 

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)-2

Apple Watch

Όπως αναμενόταν η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά των Apple Watch Series 7. Με νέο λειτουργικό watchOS 8, μεγαλύτερη οθόνη, πιο ελαφρύ και λεπτότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, η Apple υπόσχεται ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες των smartwatches της. Η εταιρεία το χαρακτήρισε ως το πιο ανθεκτικό ρολόι που έχει κατασκευάσει ποτέ. Φορτίζει 33% πιο γρήγορα σε σχέση με τη σειρά 6 μέσω θύρας USB C και θα μπορεί η μπαταρία από το 0% σε 45 λεπτά να έχει φορτίσει έως 90%. Η τιμή του θα αρχίζει από τα 399 δολάρια.

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)-3

iPhone

Ο Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση του νέου iPhone 13 έκανε λόγο για το καλύτερο τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Ο σχεδιασμός παραμένει στην ίδια λογική με το iPhone 12, ωστόσο αυτό που το διαφέρει από τα προηγούμενα smartphones είναι οι δύο κάμερες στην πίσω πλευρά της συσκευής που είναι τοποθετημένες διαγώνια. Η Apple κυκλοφορεί δύο μοντέλα το iPhone 13 και το iPhone 13 mini, τα οποία θα συνδέονται στα δίκτυα 5G. Το νέο iPhone 13 θα «φοράει» το νέο επεξεργαστή Α15 bionic, ο γρηγορότερος επεξεργαστής που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κινητό τηλέφωνο. Πέντε θα είναι τα διαθέσιμα χρώματα: άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε και ροζ. 

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)-4

Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 699 δολάρια για το iPad mini 13 και από τα 799 δολάρια για iPhone 13. Η διαφορά με τον προκάτοχό τους είναι η αποθήκευση. Πλέον στα καινούργια iPhones η μικρότερη έκδοση θα διαθέτει 128 GB αποθήκευσης και θα υπάρχουν οι επιλογές των 256 GB και 512 GB. 

Και φυσικά θα υπάρχουν και οι ναυαρχίδες της νέας σειράς τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, ένα τηλέφωνο που η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να καταγράψει βίντεο σαν μια επαγγελματική συσκευή. Σε σχέση με τα iPad mini 13 και τα iPhone 13, τα iPhone 13 Pro διαθέτουν τρεις κάμερες αντί για δύο. Οι τιμές ξεκινούν από τα 999 δολάρια για το iPhone 13 Pro και από τα 1.099 για το iPhone 13 Pro Max. 

Τα διαθέσιμα χρώματα

Apple: To iPhone 13 και τα άλλα νέα προϊόντα (video)-5

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News