Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 20:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nvidia: Πιέζει την Ε.Ε. για έγκριση της εξαγοράς της Arm  

Nvidia: Πιέζει την Ε.Ε. για έγκριση της εξαγοράς της Arm  

Πιέσεις ασκεί η Nvidia στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την εξαγορά ύψους 54 δισ. δολαρίων της βρετανικής παρασκευάστριας ημιαγωγών Arm, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ενδεχομένως να εκφράσουν ανησυχίες παρόμοιες με αυτές της Βρετανίας, σχετικά με το αν από την εξαγορά ανακύπτουν ζητήματα μονοπωλιακής υφής. 

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια γραφικών και ημιαγωγών για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον κόσμο ανακοίνωσε τη συμφωνία πέρυσι, πυροδοτώντας ανησυχίες στον κλάδο ημιαγωγών σχετικά με το αν η Arm θα μπορούσε να διατηρήσει το καθεστώς που αφορά την παραχώρηση πνευματικής ιδιοκτησίας σε πελάτες και ανταγωνιστές της. Η Arm, που ανήκει στην ιαπωνική SoftBank, είναι από της σημαίνουσες εταιρείες στην αγορά ημιαγωγών, καθώς τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σε smartphons και εκατομμύρια άλλες συσκευές. Μεταξύ εκείνων που εκφράζουν ανησυχίες είναι οι Qualcomm, την Samsung Electronics και Apple, ενώ εταιρείες όπως οι Arm, Broadcom, MediaTek και Marvell υποστηρίζουν τη συμφωνία.

«Εργαζόμαστε μέσω της ρυθμιστικής διαδικασίας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν. Αυτή η συναλλαγή θα είναι επωφελής για την Arm, τους συνεργάτες της, τον ανταγωνισμό και τη βιομηχανία», αναφέρει η Nvidia ανέφερε σε δήλωσή της. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι προτίθεται να διατηρήσει την Arm ως προμηθευτή ουδέτερης τεχνολογίας.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ε.Ε. μπορεί να εγκρίνει τη συμφωνία με ή χωρίς παραχωρήσεις μετά την προκαταρκτική επανεξέτασή της ή μπορεί να δώσει συνέχεια στην έρευνα που ήδη έχει διαρκέσει τέσσερις μήνες, εάν έχει σοβαρές ανησυχίες.
Στη Βρετανία η αντίστοιχη αρχή ανταγωνισμού έχει προειδοποιήσει ότι η συμφωνία μπορεί να είναι επιβλαβής για τον ανταγωνισμό και απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News