Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 22:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Συνεχίζει τις απώλειες λόγω δολαρίου και χαμηλής ζήτησης σε Ασία

Πετρέλαιο: Συνεχίζει τις απώλειες λόγω δολαρίου και χαμηλής ζήτησης σε Ασία

Σε πτώση και σήμερα βρέθηκαν οι τιμές πετρελαίου, δεχόμενες πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις ανησυχίες για εξασθενημένη ζήτηση σε ΗΠΑ και Ασία, παρότι η μειωμένη παραγωγή στον Κόλπου του Μεξικού λόγω του τυφώνα Άιντα συγκράτησε τις απώλειες. 

Η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη κινείται κοντά στα 68,25 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,4%, παρότι ενδοσυνεδριακά υποχώρησε και κάτω από το επίπεδο των 68 δολαρίων. Στο Λονδίνο, η τιμή brent διαμορφώνεται στα 71,65 δολάρια με πτώση 0,8%. 

Ο Τζον Σόσερ, αντιπρόεδρος της Mobius Risk Group στο Χιούστον, επικαλέστηκε το ισχυρότερο δολάριο και την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές για τους πελάτες της στην Ασία ως παράγοντες που συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στο πετρέλαιο. Το Ριάντ μείωσε τη Δευτέρα την τιμή στις παραδόσεις αργού σε πελάτες του από την Ασία τουλάχιστον κατά 1 δολάριο. Η κίνηση αυτή, ένδειξη ότι η κατανάλωση στην κορυφαία εισαγωγό πετρελαίου του πλανήτη, στην Ασία, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει νέα έξαρση, επισκιάζει τις προοπτικές για την οικονομία, αναφέρει ο Σόσερ. 

Παρ΄όλα αυτά, οι τιμές πετρελαίου βρήκαν κάποιο έδαφος υποστηρικτικό στα δυναμικά στοιχεία της Κίνας σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα. Οι εισαγωγές αργού στην Κίνα αυξήθηκαν 8% τον Αύγουστο από τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ και η κινεζική οικονομία δέχθηκε ένα απρόσμενα δυνατό στήριγμα από την αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών της τον Αύγουστο. 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News