Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 13:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Αύξηση της φορολογίας για την αναβάθμιση του NHS

Αναμένονται σήμερα το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις

Βρετανία: Αύξηση της φορολογίας για την αναβάθμιση του NHS

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο για αναβάθμιση του συστήματος υγείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό του για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του NHS, ο Τζόνσον προβλέπεται πως θα προχωρήσει με την αύξηση της φορολογίας των Βρετανών πολιτών για τη συγκέντρωση 10 δισ. λιρών.

Η αύξηση της φορολογίας ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση εντός των πολιτικών κόλπων και μέσα στο ίδιο το κόμμα, αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει μεγαλύτερο πλήγμα στους νέους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού απέφευγε μέχρι σήμερα τις αναφορές περί αύξησης της φορολογίας κατά τουλάχιστον 1 %. Στόχος βέβαια είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας, το οποίο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

«Έχουμε βιώσει ένα πρωτοφανές σοκ στην οικονομία. Έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στη βρετανική τηλεόραση ο υπουργός Εμβολιασμού, Ναντίμ Ζαχάβι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News