Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν: H Δέλτα και οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για την επιβράδυνση στην απασχόληση

Μπάιντεν: H Δέλτα και οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για την επιβράδυνση στην απασχόληση

Στην έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα και κατά συνέπεια στους ανεμβολίαστους απέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος την επιβράδυνση των νέων θέσεων εργασίας του Αυγούστου. Με την αφορμή αυτή απηύθηνε έκκληση προς τους Αμερικανούς να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς τους.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μετάλλαξη Δέλτα ευθύνεται για την αδυναμία της σημερινής έκθεσης εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξε τη μικρότερη αύξηση στις νέες θέσεις που έχει σημειωθεί από τον Ιανουάριο. «Οφείλουμε να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο στη μάχη με τη μετάλλαξη Δέλτα», τόνισε ο ίδιος.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις απο την αμερικανική κυβέρνηση, εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ο Τζο Μπάιντεν επέρριψε ευθύνες στους ανεμβολίαστους για την παράταση της πανδημίας και την επιβάρυνση στην οικονομία. «Πρόκειται για μία παρατεταμένη πανδημία των ανεμβολίαστων. Υπερβολικά πολλοί δεν έχουν εμβολιαστεί και προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για την οικονομία μας» και στα αμερικανικά νοικοκυριά, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ανθεκτική οικονομία

Παρόλα αυτά, ο Τζο Μπάιντεν ήταν αισιόδοξος όσον αφορά την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Ο ίδιος τόνισε ότι χάρη στα μέτρα στήριξης και ιδίως εξαιτίας της τελευταίας δέσμης μέτρων αξίας 1,9 τρισ. δολαρίων που εφαρμόστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, η ανάκαμψη είναι «ανθεκτική και ισχυρή». «Τα μέτρα που λάβαμε μέχρι στιγμής βγάλανε την Αμερική από μία πορεία ελεύθερης πτώσης. Προσθέτουμε δουλειές, δεν τις χάνουμε», τόνισε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News