Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 21:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα Υόρκη: Παρατείνεται η απαγόρευση των εξώσεων

Νέα Υόρκη: Παρατείνεται η απαγόρευση των εξώσεων

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου παρατάθηκε η απαγόρευση των εξώσεων στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας ανακούφιση στους χιλιάδες ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και τις μικρές επιχειρήσεις που υπέστησαν ισχυρό πλήγμα από την επέλαση της πανδημίας.

Η νέα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο θα άφηνε στις 31 Αυγούστου χιλιάδες ενοικιαστές στο δρόμο. Η νέα ρύθμιση προβλέπει αύξηση των κονδυλίων προς τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες από 100 εκατ. δολάρια στα 250 εκατ. δολάρια και δημιουργεί ένα ταμείο 25 εκατ. δολαρίων για τη νομική εκπροσώπηση των ενοικιαστών που αντιμετωπίζουν έξωση.

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει αφάνταστο άγχος για οικογένειες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν χάσει το εισόδημά τους και δυσκολεύονται να πληρώσουν κάθε μήνα το ενοίκιο », δήλωσε η Hochul σήμερα. «Προκειμένου να απαλύνουμε τις άκαρδες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ακυρώνουν τις αναστολές των εξώσεων που ζητούν η πολιτεία της Νέας Υόρκης και η κυβέρνηση Μπάιντεν, εφαρμόζουμε μία νέα αναστολή στις εξώσεις πολιτών και επιχειρήσεων», τόνισε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Η Hochul αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία κατήργησε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ενίσχυσης ενοικιαστών. Το πρόγραμμα αυτό θα προστάτευε τους Νεοϋρκέζους που αδυνατούν να καταβάλουν το ενοίκιό τους, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS