Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 19:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Η φωνητική βοηθός Siri «σύρεται» στα δικαστήρια

Apple: Η φωνητική βοηθός Siri «σύρεται» στα δικαστήρια

Στις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ θα αναγκασθεί να βρεθεί γι άλλη μια φορά η Apple, αυτή τη φορά για τη φωνητική βοηθό Siri. Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, Αμερικανός δικαστής δέχθηκε να εκδικαστεί αγωγή κατά της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας, με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται ότι η Siri παραβιάζει το απόρρητο των χρηστών.

Ο Αμερικανός δικαστής Τζέφρι Γουάιτ στο Όκλαντ, αποφάνθηκε σήμερα Πέμπτη, ότι ο ισχυρισμός των εναγόντων για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής από «τυχαίες ενεργοποιήσεις» κι ενώ ο χρήστης ούτε σκοπεύει ούτε περιμένει ότι η Siri θα «ακούει» και θα ηχογραφεί τις φωνητικές συνομιλίες, έχει υπόσταση. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο την ίδια υπόθεση την απέρριψε, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις ότι οι επικοινωνίες τους είχαν υποκλαπεί από τη Siri. Εντούτοις τους έδωσε την ευκαιρία να καταθέσουν εκ νέου αγωγή και σήμερα εντέλει συναίνεσε για να προχωρήσει η υπόθεση μετά την τροποποιημένη καταγγελία.  

Όμως ο δικαστής ξεκαθάρισε ότι οι χρήστες δεν υπέστησαν οικονομική ζημιά, ένα εκ των σημαντικών στοιχείων της αξίωσής τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή οι ενάγοντες δεν απέδειξαν ότι αγόρασαν προϊόντα της Apple, βάσει των ισχυρισμών ότι το απόρρητό τους θα παρέμενε προστατευμένο.

Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν καταθέσει παρόμοιες αγωγές για την Alexa της Amazon και την υπηρεσία Google Assistant. Ο κοινός ισχυρισμός είναι ότι οι συσκευές ακούνε ακόμη και όταν οι χρήστες δεν πιέζουν κάποιο κουμπί ή χρησιμοποιούν κάποια προκαθορισμένη φωνητική εντολή, με αποτέλεσμα κάθε είδους εκφράσεις ή και οικείες στιγμές να καταγράφονται στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News