Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 18:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στο γραφείο: Μπορεί να στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

Επιστροφή στο γραφείο: Μπορεί να στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

Η Google έγινε η τελευταία χρονικά μεγάλη εταιρεία, η οποία ανέβαλε για το 2022 την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο. Το ίδιο έχουν ήδη πράξει οι Apple, Amazon, Facebook και Starbucks. 

Η μετάλλαξη Δέλτα και η νέα έξαρση του ιού αποτελούν τους Νο.1 φόβους των ειδικών, αναβάλλοντας για το επόμενο έτος την εργασία από το γραφείο.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία United Minds, το 66% των εταιρειών – πελατών του Fortune 500 έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των γραφείων, υπό τον φόβο της Covid-19. 

Οι συνεχείς αναβολές, ωστόσο, έχουν οδηγήσει σε διαρκή αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου της κάθε επιχείρησης, κάτι το οποιο με τη σειρά του κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, αν όχι εκατομμύρια. 

Τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, καθώς και το απαιτούμενο testing αναμένεται να βαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό των εταιρειών.

Την ίδια ώρα, μια πρόωρη επιστροφή στο γραφείο, εν μέσω της έξαρσης της Covid, δύναται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά για τις διοικήσεις. Ιδίως αν υπάρξει διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News